Universität Hohenheim
 

Eingang zum Volltext

Romano, Guiseppe ; Nagle, Marcus ; Müller, Joachim

Monitoring quality change of fruit during drying by application of laser light in the red spectrum

Bitte beziehen Sie sich beim Zitieren dieses Dokumentes immer auf folgende
URN: urn:nbn:de:bsz:100-opus-8226
URL: http://opus.uni-hohenheim.de/volltexte/2013/822/


pdf-Format:
Dokument 1.pdf (572 KB)
Gedruckte Ausgabe:
POD-Logo  Print-on-Demand-Kopie
Dokument in Google Scholar suchen:
Social Media:
Delicious Diese Seite zu Mister Wong hinzufügen Studi/Schüler/Mein VZ Twitter Facebook Connect
Export:
Abrufstatistik:
SWD-Schlagwörter: Apfel , Trocknung
Freie Schlagwörter (Englisch): Malus domestica , photon migration , non-destructive measurements , laser backscattering , moisture content
Institut: Institut für Agrartechnik
DDC-Sachgruppe: Landwirtschaft, Veterinärmedizin
Dokumentart: InProceedings (Aufsatz / Paper einer Konferenz etc.)
Quelle: CIGR International Symposium on Sustainable Bioproduction - Water, Energy and Food
Sprache: Englisch
Erstellungsjahr: 2011
Publikationsdatum: 20.02.2013
 
Lizenz: Creative Commons-Lizenzvertrag Dieser Inhalt ist unter einer Creative Commons-Lizenz lizenziert.
 
Kurzfassung auf Englisch: The main task of this research is to apply laser backscattering technology to simultaneously predict variations in moisture content and hardness of apples during drying. The backscattering area in pixel numbers, representing the illuminated area after laser light injection, and light luminescence measured by grey values were used for estimating changes in internal quality parameters during drying. Laser light measurement at 635 nm was found to be adequate for predicting changes in moisture content and SSC of apple during drying over different stages. On the contrary, photon scattering at 635 nm is not recommended as estimator of change in hardness during apple drying, based on the results.

    © 1996 - 2016 Universität Hohenheim. Alle Rechte vorbehalten.  10.01.24