Argyropoulos, Dimitrios ;
Janzen, O. ;
Krause, N. ;
Romano, Guiseppe ;
Heindl, A. ;
Heberle, B. ;
Leins, M. ;
Schulz, A. ;
Voesgen, W. ;
Aurich, S. ;
Stroth, U. ;
Müller, Joachim
Decontamination of black peppercorn (Piper nigrum L.) using microwave-generated low pressure air plasma
Bitte beziehen Sie sich beim Zitieren dieses Dokumentes immer auf folgende
URN: urn:nbn:de:bsz:100-opus-8141
URL: http://opus.uni-hohenheim.de/volltexte/2013/814/
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SWD-Schlagwörter: |
| Schwarzer Pfeffer , Sterilisation , Mikrowellenplasma |
Freie Schlagwörter (Englisch): |
| Piper nigrum L. , non-thermal air plasma , Bacillus subtilis , sterilisation |
Institut: |
| Institut für Agrartechnik |
DDC-Sachgruppe: |
| Landwirtschaft, Veterinärmedizin |
Dokumentart: |
| InProceedings (Aufsatz / Paper einer Konferenz etc.) |
Quelle: |
| CIGR International Symposium on Sustainable Bioproduction - Water, Energy and Food |
Sprache: |
| Englisch |
Erstellungsjahr: |
| 2011 |
Publikationsdatum: |
| 20.02.2013 |
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Lizenz: |
|
Dieser Inhalt ist unter einer Creative Commons-Lizenz lizenziert.
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Kurzfassung auf Englisch: |
| The preliminary results show that microwave-generated low pressure air plasmas could be a very efficient method for the decontamination of spices since the population of a microorganism (Bacillus subtilis) commonly found in black pepper (Piper nigrum L.) was significantly reduced on test substrates in a very short period of time. Based on the experimental results, a laboratory apparatus was developed for the sterilisation of spices. |
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