Universität Hohenheim
 

Eingang zum Volltext

Spreer, Wolfram ; Schulze, Karin ; Srikasetsarakul, Umavadee ; Ongprasert, Somchai ; Müller, Joachim

Introduction of micro-sprinkler systems to mango production into theuplands Northern Thailand

Bitte beziehen Sie sich beim Zitieren dieses Dokumentes immer auf folgende
URN: urn:nbn:de:bsz:100-opus-8241
URL: http://opus.uni-hohenheim.de/volltexte/2013/824/


pdf-Format:
Dokument 1.pdf (646 KB)
Gedruckte Ausgabe:
POD-Logo  Print-on-Demand-Kopie
Dokument in Google Scholar suchen:
Social Media:
Delicious Diese Seite zu Mister Wong hinzufügen Studi/Schüler/Mein VZ Twitter Facebook Connect
Export:
Abrufstatistik:
SWD-Schlagwörter: Thailand , Mangoanbau , Bewässerungssystem
Freie Schlagwörter (Englisch): Water use efficiency , Water saving potential , Fruit yield , Fruit size
Institut: Institut für Agrartechnik
DDC-Sachgruppe: Landwirtschaft, Veterinärmedizin
Dokumentart: InProceedings (Aufsatz / Paper einer Konferenz etc.)
Quelle: CIGR International Symposium on Sustainable Bioproduction - Water, Energy and Food
Sprache: Englisch
Erstellungsjahr: 2011
Publikationsdatum: 20.02.2013
 
Lizenz: Creative Commons-Lizenzvertrag Dieser Inhalt ist unter einer Creative Commons-Lizenz lizenziert.
 
Kurzfassung auf Englisch: In order to asses water saving potentials of advanced irrigation methods in irrigated mango production in Northern Thailand, micro sprinklers have been introduced and compared into the area. Three micro sprinkler treatments were established on two commercial orchards: a. Full irrigation based on climate data, b. Partial Rootzone Drying, c. Farmer?s decision. These treatments were compared to the traditional irrigation methods. It was found that by the introduction of micro sprinklers, farmers were able to increase their water use efficiency, while the fruit size distribution was more favourable for export marketing.

    © 1996 - 2013 Universität Hohenheim. Alle Rechte vorbehalten.  19.12.13