Universität Hohenheim
 

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Lansche, Jens ; Schock, S. ; Müller, Joachim

Life cycle assessment of biogas used for the provision of thermal household energy in developing countries

Bitte beziehen Sie sich beim Zitieren dieses Dokumentes immer auf folgende
URN: urn:nbn:de:bsz:100-opus-8215
URL: http://opus.uni-hohenheim.de/volltexte/2013/821/


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SWD-Schlagwörter: Entwicklungsländer , Biogas , Stallmist , Verbrennung , Umweltfaktor
Freie Schlagwörter (Englisch): biogas , dung combustion , GHG emissions , LCA
Institut: Institut für Agrartechnik
DDC-Sachgruppe: Landwirtschaft, Veterinärmedizin
Dokumentart: InProceedings (Aufsatz / Paper einer Konferenz etc.)
Quelle: CIGR International Symposium on Sustainable Bioproduction - Water, Energy and Food
Sprache: Englisch
Erstellungsjahr: 2011
Publikationsdatum: 20.02.2013
 
Lizenz: Creative Commons-Lizenzvertrag Dieser Inhalt ist unter einer Creative Commons-Lizenz lizenziert.
 
Kurzfassung auf Englisch: The utilization of dried dung as fuel for household cooking stoves is very common in rural areas of developing countries. The objective of this study was to compare the environmental impacts for the provision of cooking heat from biogas with the utilization of dung cakes. For this purpose, the method of life cycle assessment was used for assessing the impact categories global warming potential, acidification potential, eutrophication potential and human toxicity potential. The results show that anaerobic digestion at household scale can contribute to the reduction of greenhouse gases (GHG?s) as well as several other emissions in rural areas.

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