Universität Hohenheim
 

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Argyropoulos, Dimitrios ; Müller, Joachim

Convective drying and desorption isotherms of Shiitake (Lentinula edodes) mushroom

Bitte beziehen Sie sich beim Zitieren dieses Dokumentes immer auf folgende
URN: urn:nbn:de:bsz:100-opus-7825
URL: http://opus.uni-hohenheim.de/volltexte/2013/782/


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SWD-Schlagwörter: Shiitakepilz , Konvektionstrocknung
Freie Schlagwörter (Englisch): Desorption isotherm , Hot-air drying , Shiitake mushroom
Institut: Institut für Agrartechnik
DDC-Sachgruppe: Landwirtschaft, Veterinärmedizin
Dokumentart: InProceedings (Aufsatz / Paper einer Konferenz etc.)
Quelle: CIGR International Symposium on Sustainable Bioproduction - Water, Energy and Food
Sprache: Englisch
Erstellungsjahr: 2011
Publikationsdatum: 20.02.2013
 
Lizenz: Creative Commons-Lizenzvertrag Dieser Inhalt ist unter einer Creative Commons-Lizenz lizenziert.
 
Kurzfassung auf Englisch: The drying behaviour of the Shiitake mushrooms was investigated in a through-flow laboratory dryer at temperatures of 30, 40, 50, 60 and 70 °C, corresponding relative humidity and constant air velocity of 1.0 m/s. The moisture desorption isotherms were also established at temperatures ranging between 20 and 70 °C by a hygrometric method. The Midilli model was described adequately the drying kinetics while the modified Halsey equation gave the most accurate fit to the experimental sorption data. The results indicated the significant influence of drying temperature on colour (p<0.05) and the insignificant effect on rehydration capacity (p>0.05).

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